Így érdemes használni az öngyújtót

Sokan a gyufát vagy a cédrus lángját részesítik előnyben, és ennek oka egyszerű: a gyufa lángja hűvösebb, mint bármelyik öngyújtóé, legyen az bután vagy benzines.

De miért fontos a láng hőmérséklete? Ugyanazért, amiért az elfogyasztani kívánt ételé: nem fogjuk érzékelni az ízét, ha a falat túl forró. Ez a szivarokra így vonatkozik: minél hűvösebb a gyújtás, annál hűvösebb lesz a füst.

Ha bármilyen öngyújtóval (legyen az Xikar vagy S.T. Dupont) gyújtja meg a szivart, fontos, hogy ne felejtse el a szivart a lángtól távol tartani. Tartsa a szivart körülbelül negyed hüvelykkel a láng fölé - ne érintkezzen vele közvetlenül. Lassan forgassa a szivart. Kezdje el az égést a kerület körül. Amikor már vékonyan megfeketedett körben (de nem szenesedett el), vigye az ajkaihoz, és óvatosan pöfékeljen. A láng a szivar közepére fog ugrani.

Mellesleg, ha ezzel a módszerrel gyújtja meg a szivart, jelentősen minimalizálja annak kockázatát, hogy a szivar felvegye az olajos öngyújtó lángjának maradványait. Végső soron az öngyújtófolyadék dohányba kerülő íze az oka annak, hogy sok aficionados bután öngyújtót használ.