Meddig érdemes szívni egy szivart?

A kézzel készített, prémium szivarokat akár a végéig el lehet szívni, ha szeretné. De számíthat némi ízváltozásra egy bizonyos pont után.

A nedvesség és a kátrányok a szivar fejének közelében gyűlnek össze. A füstölés egy bizonyos pillanatában, általában, amikor a szivar körülbelül egyharmada vagy annál kevesebb van hátra, a szivar íze megváltozhat, és keserűvé vagy kissé fanyarrá válhat. Ezt a pillanatot nevezik annak, amikor a szivar "megfordul". Az olajok és a nedvesség felhalmozódtak, és emiatt annak megváltozik az íze.

Nincs meghatározott szabály arra vonatkozóan, hogy egy szivar mikor vált vagy mikor nem vált át. Szívtunk mi is már olyan szivart, amely egyáltalán nem fordult meg, és szívtunk már nagyon óvatosan olyan szivart, amelyiknek az aromája szinte végig kitartott. Mindenesetre nagyon fontos, hogy az arcszőrzetünket se sodorjuk veszélybe a láng miatt.

Ha úgy dönt, hogy a végéig elszívja a szivart, legyen óvatos, és ne feledje, hogy a szivar vége meggyulladhat. Amikor pedig befejezte, egyszerűen tegye le a szivart, és hagyja, hogy a cseresznye természetesen kialudjon. Így elkerülheti a nem kívánt szagok kibocsátását.