"Nemrég vettem egy doboz szivart. Meglepetésemre közülük sok nem égett egyenletesen, pedig megfelelően párásított körülmények között tartottam őket. Mi lehet a probléma? Netán túl szorosak a szivarok? Esetleg a minőségellenőrzés hagyott kívánnivalót maga után?"
Feltételezve, hogy a szivarokat egy jó hírű üzletben vásároltuk, ilyen esetben több magyarázat is lehet.
Lehet, hogy valamikor túl- vagy alulnedvesítették a szivarokat, mielőtt megvásároltuk őket, vagy éppen a dohány még nem volt elég érett akkortájt, amikor a birtokunkba jutott.
Akármelyik eshetőség is áll fenn, hagyjuk a szivart legalább hat hónapig érlelődni a humidorban, majd próbáljuk meg újra.
Ha az ilyenkor gyakori gumihoz hasonlóízérzet továbbra is fennáll, az idő sem fog segíteni; ilyenkor a dohány egyszerűen túl nyers.